به گزارش خبرگزاری مهر، وزارت علوم طی اطلاعیه ای اعلام کرد : متقاضیان ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا ی تخصصی می توانند برای اطلاع از وضعیت رشته محل های مورد نظر خود به سایت اطلاع رسانی وزارت علوم و لینک دوره های دکترای تخصصی و کارشناسی ارشد دارای مجوز از شورای گسترش آموزش عالی به نشانی
http://www.msrt.ir/fa/gostaresh/Pages/CertifiedCenter4Tab.aspx
مراجعه کنند.
یک درد دل:
آنچه که باعث تعجب و آزردگی خاطر بسیاری از دلسوزان و دغدغه مندان کشور می گردد؛ تعداد بسیار زیاد مراکز دارای تحصیلات تکمیلی و پایین آمدن کیفیت در بسیاری از این مراکز است. این در حالی است که نام برخی از واحدهایی که هم اکنون دارای مقاطع تحصیلات تکمیلی (دکتری) هستند نیز در این لیست وجود ندارد.
بهتر است مسؤولین ذی ربط فقط به فکر توسعه کمی تحصیلات تکمیلی نباشند و با برنامه ریزی جامع با همفکری متخصصان دلسوز هر رشته، ابتدا هدف از گرفتن دانشجویان رشته های مختلف و بازار کار مد نظر آنان را مشخص کنند و با در نظر گرفتن مهارت های لازم جهت ورود به آن بازار کار، توانایی اساتید فعلی دانشگاه ها در برآورده کردن نیازهای علمی و مهارتی آینده سازان کشور و برگزاری دوره های مهارت افزایی و به روز رسانی اطلاعات اساتید بر اساس واقعیت های موجود، به روز کردن سرفصل دروس رشته ها بر اساس نیازهای فعلی و آینده کشور، به بازنگری کلی در روند پذیرش دانشجویان در کلیه مقاطع و رشته ها بپردازند.
با استفاده از امکان جستجو در سایت مذکور با کلید واژه های مختلف در مقاطع تحصیلی گوناگون به راحتی می توان به تعداد مراکزی که در هر رشته دانشجو می پذیرند پی برد.
به عنوان مثال با کلید واژه «عرب» در رشته هایی چون زبان و ادبیات عربی ، مترجمی و ادبیات تطبیقی عربی در مقطع کارشناسی ارشد:
حدود 128 کد رشته در دانشگاه های دولتی و پیام نور
40 کد رشته در دانشگاه های آزاد
و در مقطع دکتری
34 دانشگاه دولتی و پیام نور و 5 دانشگاه آزاد اسلامی دانشجو می پذیرند.
و با در نظر گرفتن تعداد میانگین هر دانشگاه به تعداد پذیرش سالانه رشته پی برد.
اما آیا این تعداد زیاد دانشجو که در چند سال آینده فارغ التحصیل می شوند دارای مهارت کافی جهت ورود به بازار کار خواهند بود؟!
آیا فکری به حال دانشجویان و فارغ التحصیلان فعلی و هزینه های بسیار زیادی که از بیت المال جهت آموزش آنان و سپری شدن بهترین مرحله عمر جوانان در در این دوره ها می شود شده است؟!
با به روز رسانی رشته زبان و ادبیات عربی و ایجاد گرایش های مهارت محور که بر اساس نیازهای کشور در زمینه های مختلف مورد نیاز به رشته باشد (چون گردشگری سلامت هدفمند، مترجم همراه، بازاریاب عربی، تورلیدر، مترجم رسانه و مطبوعات و...) به تعداد زیادی و شاید بیشتر از این تعداد متخصص ماهر نیازمندیم ولی فارغ التحصیلان فعلی متأسفانه دارای مهارت و تخصص لازم نیستند که این مسأله باید به صورت واقع بیننانه مورد آسیب شناسی قرار گیرد.
امید است که بالا بردن کیفیت نیز در اولویت اصلی و فوری کلیه دانشگاه ها و مسؤولین ذی ربط قرار گیرد تا شاهد استفاده بهینه از اموال بیت المال و تربیت نیروی متخصص ومورد نیاز کشور باشیم.
و نکته قابل توجه و تلنگر این است که همیشه نباید منتظر تغییرات آیین نامه ای و ابلاغی از سوی وزارت علوم و دیگران باشیم بلکه در بسیاری از موارد اختیارات و بازنگری جامع رشته ها به دانشگاه ها واگذار شده که خود دانشگاه ها و گروه های آموزشی نیز درصورتیکه واقعا خواهان تغییر و به روز کردن دروس و سرفصل ها باشند و چند نفر از افراد دغدغه مند در یک گروه آموزشی وجود داشته باشند این امکان برای آنها فراهم است.
به امید سربلندی و توفیق روز افزون ایران اسلامی عزیز